PayPal RSS Facebook Twitter Flickr 500px Youtube

A+ A A-

Evenimente

Rausor-Retezat
Rausor-Pietrele
Toamna la Silvas
Sibiu
Ulcinj, Muntenegru
Ulm
Transalpina
Rapa Rosie
Clopotiva-Retezat
Enduro-Panorama
Pestera Ponorici
Fulg de nea
Straja
Parcul Dendrologic
Deva by night
Valea de brazi
Muntii Bucegi
Bran si Rasnov
Cascada Sapte Scari
Lacul Balea
Lacul Bucura
Pietrele - Lolaia

evenimente

Rausor-Retezat

Pietrele - RetezatD upă experienţa cu tura de acum o săptămână am încercat una mai îndrăzneaţă. De data asta urma să plecăm de la Râuşor şi să urcăm pe vf. Retezat. Ăsta era planul iniţial fără vreo ambiţie de a-l duce până la capăt. De ce zic ăsta, pentru că ziua scurtă din această perioadă a anului nu ne ajută şi pentru că nu mă simţeam pregătit din punct de vedere fizic.

Am plecat ca de obicei de dimineaţa spre Râuşor, dar nu suficient de dimineaţa pentru o tură aşa de lungă, împreună cu Ade şi cu Boris (Dragomir). Am ajuns la Râuşor, ne-am echipat şi am pornit la drum. La început drumul anevoios prin pădure l-am făcut în mai mult de o oră cât ar fi fost normal. Lipsa de pregătire şi-a spus cuvântul. Am făcut multe popasuri pentru fotografii şi pentru a ne trage sufletul şi ne-am mişcat mai încet de cât ne-am fi dorit.

Ultima actualizare: Luni, 18 Septembrie 2023

Vazut de 1770 de ori

Citește mai departe:Rausor-Retezat

Rausor-Pietrele

Rausor - Pietrele Anul 2011 a fost unul nefericit din punct de vedere a ieşirilor la munte. De fiecare data când ne programam ceva vremea rea ne oprea sau ne speria astfel încât sa anulam ieşirea. Uite aşa a trecut anul iar toamna ne-a oferit surpriza o placuta din punct de vedere al prognozei meteo.

Aşa se face ca într-o zi de vineri, într-o frumoasa zi de Octombrie, pornim într-o mica drumeţie, vremea parand a fii frumoasa in aceea zi. Fiind doar o ieşire de o zi nu ne-am făcut prea multe probleme de cum o sa fie vremea in sensul ca daca se dovedea a fi înşelătoare făceam cale întoarsă acasă si asta e. Oricum eram pregătiţi chiar si de ploaie pentru ca purtam cu noi tot timpul pelerinele de ploaie.

Ultima actualizare: Luni, 18 Septembrie 2023

Vazut de 1780 de ori

Citește mai departe:Rausor-Pietrele

Toamna la Silvas

Plaja din statiunea Ulcinj, MuntenegruTot timpul am fost fascinat de nori şi când am ridicat privirea spre cer i-am admirat cu insistenţă. Aşa se face că într-o zi minunată de toamnă am plecat cu Ade spre Sivaşi, care este locul de unde indiferent de anotimp, priveliştea te cucereşte, cu atât mai mult acum din cauza norilor peisajul era de vis.

Ne-am burduşit bine cu hainele de iarnă pentru că aveam de gând să zăbovim ceva timp pe acele dealuri şi nu am vrut ca disconfortul termic să ne fugărească acasă. Am plecat la drum şi după jumătate de oră am ajuns la destinaţie. Am lăsat maşina pe mărginea drumului şi ne-am urcat pe deal şi m-am şi apucat de declanşat în stânga şi în dreaptă. Nu am stat într-un loc şi ne-am deplasat pe coama dealului astfel încât să prind zonă şi în alte unghiuri. Soarele se apropia de apus lucru care făcea ca lumina să fie spectaculoasă. La un moment dat a trecut o maşină pe acolo care a ridicat un nor de praf numai bun de "pozat" dar neexploatat suficient.

Ultima actualizare: Luni, 18 Septembrie 2023

Vazut de 1590 de ori

Citește mai departe:Toamna la Silvas

light dark

Home | Evenimente | Galerie | Contact | Harta site | Autentifica-te | Mobile
Copyright © Mircea Hulban 2007 - 2023. All rights reserved. Powered by hmirs.