PayPal RSS Facebook Twitter Flickr 500px Youtube

A+ A A-

Evenimente

Rausor-Retezat
Rausor-Pietrele
Toamna la Silvas
Sibiu
Ulcinj, Muntenegru
Ulm
Transalpina
Rapa Rosie
Clopotiva-Retezat
Enduro-Panorama
Pestera Ponorici
Fulg de nea
Straja
Parcul Dendrologic
Deva by night
Valea de brazi
Muntii Bucegi
Bran si Rasnov
Cascada Sapte Scari
Lacul Balea
Lacul Bucura
Pietrele - Lolaia

Pestera Ponorici

<

Pestera Ponorici

Iarna s-a terminat si zapada a plecat sau cel putin asa credeam in acele zile. Prietenul nostru Boris vine cu ideea de a merge la pestera Ponorici. El avea de mult acest plan in cap pentru ca anul trecut s-a intamplat sa ajunga acolo, la pestera, in aceasta perioada si avea sa vada niste stalactite si stalagmite de gheata fantastice.

Am plecat din Deva cu masina lui dis-de-dimineata pentru a avea suficient timp mai ales pentru ca aveam de mers cateva ore pe jos. Cand ne-am apropiat de limita unde mai puteam merge cu masina s-a pus ninsoare. Printre fulgii de nea neam croit drum spre pestera trecand pe langa asezarile satului Cioclovina.

Noi am mers la una din intrari care in aceasta perioada a anul formeaza stalactite si stalagmite impresionante. Inca de la intrare in pestera am fost intampinati de multe formatiuni de gheata care de care mai frumoase. Si ca sa ma fac de ras mi-am uitat trepiedul acasa. Din acest motiv am fost nevoit sa ma folosesc de pietre pentru a fixa aparatul. Cea mai tare intamplare a fost un "salt" impresionant adica am alunecat si am dat cu mine de pamant. Am avut noroc ca nu mi-am lovit aparatul dar din nefericire am rupt o stalagmita.

Pestera are forma unui platou carstic suspendat, dezvoltandu-se la altitudini cuprinse intre 500 si 1.147 m si este de o frumusete rapitoare. Exploatarea sa a inceput in anul 1972, urmand ca in 1975 sa atinga o dezvoltare de 7.916 m. Pestera Ponorici este situata in localitatea Cioclovina din comuna hunedoreana Bosorod, la izvoarele Vaii Lucanilor si face parte din rezervatia speologica Cioclovina - Ponorici.

Mai multe fotografii gasiti in galerie.

light dark

Home | Evenimente | Galerie | Contact | Harta site | Autentifica-te | Mobile
Copyright © Mircea Hulban 2007 - 2023. All rights reserved. Powered by hmirs.