PayPal RSS Facebook Twitter Flickr 500px Youtube

A+ A A-

Evenimente

Rausor-Retezat
Rausor-Pietrele
Toamna la Silvas
Sibiu
Ulcinj, Muntenegru
Ulm
Transalpina
Rapa Rosie
Clopotiva-Retezat
Enduro-Panorama
Pestera Ponorici
Fulg de nea
Straja
Parcul Dendrologic
Deva by night
Valea de brazi
Muntii Bucegi
Bran si Rasnov
Cascada Sapte Scari
Lacul Balea
Lacul Bucura
Pietrele - Lolaia

Straja

<

Straja

Se intampla in iarna lui 2010 cand eu Mirel si Bianca am plecat la Straja, cei doi prieteni pentru ca sa se bucure de sportul de iarna iar eu sa fotografiez. Am plecat dis de dimineata pentru ca aveam ceva de mers pana in Lupeni si vroiam sa ne bucuram de toata ziua. Dupa aproximativ 90 km am ajuns la destinatie unde ne-am luat catrafusele si am pornit spre partie.

Ca de obicei am inceput aventura la o bere cu gasca dupa care fiecare si-a luat jucaria in mana si s-a apucat de treaba. Am inceput sa urc pe partie cu scopul de a ajunge pana in varful acesteia. Undeva spre stanga se afla varful Straja care are o altitudine de 1868m. Nu aveam de gand sa urc pana acolo din cauza timpului si a conditiilor meteo. Era un soare minunat dar batea un vand taios care nu-mi prea lasa loc de manevra. Echipat corespunzator am urcat pana in varful partiei. Pe tot parcursul drumetiei am incercat cate o poza pe ici pe colo dar scopul meu era sa ajung in varf si sa fac fotografii in partea opusa muntelui.

Am ajuns aproape de varf si vantul a devenit insuportabil chiar daca batea din spate. Dupa ce am trecut de varful muntelui, in partea opusa vantul parca a mutit. Nu a disparut ci eu eram ferit de stancile din varf asa ca am zabovit un pic ca sa ma bucur de peisaj. Mi-am scos aparatul si am inceput sa trag cateva cadre in stanga si in dreapta. Din nefericire ce am gasit dupa varful muntelui nu a fost exact ce ma asteptam asa ca m-am multumit cu ce am avut.

Dupa cateva fotografii si o mica gustare am luat-o repede la vale ca sa ajung cat mai repede mai jos unde era mai placut. La coborare a fost si mai greu din cauza ca vantul imi batea din fata. Am pus capul in pamant si am pornit voiniceste spre baza partiei. Pe la jumatatea drumului am a inceput telefonul sa sune in disperare, se pare ca sus nu aveam semnal. Excursia s-a terminat repede si gasca a renuntat la sporturi extreme asa ca ne-am dat intalnire jos la o gustare si bineinteles la o bere. 

Asta a fost excursia la Straja, mai multe fotografii gasiti in galerie.

light dark

Home | Evenimente | Galerie | Contact | Harta site | Autentifica-te | Mobile
Copyright © Mircea Hulban 2007 - 2023. All rights reserved. Powered by hmirs.