PayPal RSS Facebook Twitter Flickr 500px Youtube

A+ A A-

Evenimente

Rausor-Retezat
Rausor-Pietrele
Toamna la Silvas
Sibiu
Ulcinj, Muntenegru
Ulm
Transalpina
Rapa Rosie
Clopotiva-Retezat
Enduro-Panorama
Pestera Ponorici
Fulg de nea
Straja
Parcul Dendrologic
Deva by night
Valea de brazi
Muntii Bucegi
Bran si Rasnov
Cascada Sapte Scari
Lacul Balea
Lacul Bucura
Pietrele - Lolaia

Transalpina

<

TransalpinaSpre rusinea mea doar de curând am aflat de Transalpina un loc minunat, un loc ce merita vazut. Totul a început dupa ce am vazut câteva fotografii dintr-o tura foto la munte, dar nu mai stiu cine a facut-o. Cautând pe net am aflat de acest loc si unde se afla. La vremea respectiva nu era asfaltat asa ca accesul era greoi cu masina se putea doar in formatul clasic de "hiking".

Dupa câtiva ani de asteptari si dupa ce intre timp s-a turnat asfalt, ajungând sa arate ca si Transfagaraseanul, m-am hotarât sa vad si acest loc minunat printr-o tura foto de o zi. Eu, Ade si Gabi D. am pornit într-o zi de Luni, de Rusalii, cu masina, catre acest loc minunat.

Am plecat dis-de-dimineata pentru ca aveam de facut ceva kilometrii si nu stiam foarte bine traseul. Am abordat soseaua 67C dinspre Sebes-Oasa-Obârsia Lotrului-Rânca. Drumul nu era in totalitate terminat asa ca au fost locuri cu emotii. Pe drum ne-a prins si ploaia si la un moment dat am trecut pa lânga parau care era aproape de drum si ploua asa de tare încât apa s-a transformata într-un noroi foarte fin aproape se confunda cu paraul. Senzatie foarte neplacuta care am trecut-o cu bine.

Am facut un popas la lacul de acumulare de la Oasa si am facut câteva fotografii dupa care am continuat catre zona cea mai înalta de pe Transalpina. Ne-am dus pana aproape de Rânca si pe tot acest drum ne-am oprit sa facem fotografii. Ne opream si ne pregateam de poza când, ce sa vezi, apareau norii care ne strica distractia. Ne suiam in masina si ne continuam drumul si cum aparea un pic de cer senin saream din masina si reluam rutina pana iar norii apareau si tot asa.

La întoarcerea din Obârsia Lotrului am luat-o pe drumul 7A care merge in Petrosani. Un drum scurt dar foarte rau si mi-am lovit si masina pe dedesubt pe hârtoapele alea. In final ne-am bucurat de o zi minunata in care am putut sa imortalizam Transalpina in toata splendoarea ei.

Transalpină (DN 67C) este o şosea din Munţii Parâng, în Carpaţii Meridionali. Este cea mai înalta şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.

Transalpină străbate patru judeţe - Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba - traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o "şosea de creastă"

Dacă la începerea lucrărilor de modernizare, în 2009, drumul dinspre Novaci era asfaltat numai până la Rânca (1.600 m), acum drumul este asfaltat până la Sebeş?. - Sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Transalpina

light dark

Home | Evenimente | Galerie | Contact | Harta site | Autentifica-te | Mobile
Copyright © Mircea Hulban 2007 - 2023. All rights reserved. Powered by hmirs.